HIJALURONSKI FILERI

Sta su fileri?

Hijaluronski filer je sterilan preparat u vidu gustog gela. Sastoji se od mreže molekula biorazgradive hijaluronske kiseline neanimalnog porekla.

Hijaluronska kiselina je sastavni deo našeg organizma. Prirodno je imamo u koži gde zadržava veliku količinu vode i čini je hidriranom i gipkom.

Umreženi molekuli hijaluronske kiseline u fileru daju koži  čvrstinu, potporu, hidriranost. Fileri veće gustine licu nadoknađuju volumen.

Koje korekcije se mogu raditi filerom?

Hijaluronski fileri se koriste za korekciju bora, useka, oblikovanje usana, nosa, jagodica,volumena obraza, brade i korekciju asimetrije lica.

Kada se vidi efekat i koliko dugo traje?

Rezultati su vidljivi trenutno.

Efekat traje od 6 meseci do dve godine u zavisnosti od izbora preparata. Hijaluronska  kiselina se prirodno razgrađuje i resorbuje.

Da li je tretman bolan?

Pre tretmana se nanosi lokalni anestetik. Ocena bolne osetljivosti je individualna. Ocenjena prema skali za Ocenu jačine bola od 1 do 10 ( 1 minimalna osetljivost , 10 maximalna bolna osetljivost) , najčešća osetljivost je 2 do 3.

Da li ima neželjenih efekata?

Kvalitetan preparat je prirodnog porekla, ravnomerno se resorbuje, ne izaziva alergijske reakcije i neželjene efekte. Bezbedno se aplikuje sa prirodnim rezultatom. Stručnost i veština lekara je važna pri pravilnom izboru i aplikovanju različitih gustina filera u različiti sloj kože.

hijaluronski fileri
Call Now Button