estetska medicina

USNE

 

Hidratacija usana

Tretman hidrataciije usana postiže prirodan, osvežen, neupadljiv izgled. Kvalitetnim  filerima manje gustine mogu se definisati konture usana. Usne se filerom dodatno hidriraju i na taj način ostaju nežne i negovane.

Korekcija volumena

Korekcija tankih usana naglašava konturu i dodaje volumen. Prema želji klijenta naglašava se njihova senzualnost i postiže mladalački izgled.

Iskustvo i veština lekara može obezbediti prirodan izgled koji ne skreće pažnju.

Korekcija promena nastalih sa godinama

Posebnom tehnikom mogu se podići uglovi usana koji se spuštaju sa godinama . Filerom manje gustine definišu se konture usana , hidriraju, koriguju se manji useci i pušačke bore.

Da li je procedura bolna?

Izvodi se u lokalnoj anesteziji, nije bolna.

Dužina oporavka nakon procedure?

Nakon tretmana može nastati otok. Oticanje je individualna reakcija.

Posle hidratacije usana najćešće nema upadljivog otoka ili on prolazi u toku dana.

Korekcije volumena usana filerom mogu biti praćene otokom ili retko hematomom.  Za brže smanjenje otoka koristi se led po uputstvu lekara i već nakon sat i po otok se znatno smanjuje.

Zašto nikada sintetički materijali ?

Vremenom se veštački materijali inkapsuliraju, nastaju cistične formacije. Na taj način ih organizam izoluje od tkiva. Ta  reakcija je individualno izražena i zgled može postati manje ili više deformisan. Ovo postaje veliki problem jer je potrebna hirurška korekcija , nakon koje zaostaju fibroze. To sve je u protivrečnosti sa ulepšavanjem i dovodi do bržeg starenja.

Koji je trend u svetu?

Trend je primena nove generacije dinamičkih filera izrazito mekih viskoznih svojstava i dobrih elastičnih karakteristika, koji ne deformišu izgled i prate prirodnu mimiku. Prirodan materijal podstiče tkivo na proizvodnju novog kolagena i prirodno remodeliranje. Fileri imaju prirodno i stimulativno dejstvo na očuvanje mladalačkog izgleda.

DERMAPEN

Tretman originalnim Australiskim aparatom radi frakcionisanje kože. Koristi za podmlađivanje, zatezanje kože ili rešavanje stanja kože kao što su ožiljci od akni, drugi ožiljci, strije, hiperpigmentacije i kod umorne kože.

Na kožu se nanosi serum sa aktivnim kocentratima. Potom sterilnim nastavkom na aparatu sa mikroiglicama otvaraju se minijaturni kanali kroz koje  prolaze aktivni sastojci koncentrata.

Tretman prirodno stimuliše faktore rasta u koži za potrebe zaceljivanja. Stvara se nov kolagen, koža se zateže, regeneriše. Ožiljci se ublažavaju. Pore se sužavaju.

Preporučuje se serija od 3 do 6 tretmana u razmacima od mesec do dva meseca.

nega lica

MIKRODERMOABRAZIJA

Sofisticirana forma, neinvazivni tretman mikrodermoabrazije nežno  i strogo kontrolisano skida mrtvi sloj ćelija. Jednostavan  tretman koji nije neprijatan ni bolan. Podstiče kožu na obnovu, podmlađivanje.

Radi se aparatom sa vakumom i kristalima nemačkog proizvođača Reviderm. Aparat radi na principu vakuma za blagu masažu i limfnu drenažu pri čemu kontinuirano izbacuje sterilne kristale dok se drugom vazdušnom strujom odvajaju upotrebljeni kristali. Rezultat je  čista koža sa odličnim  lifting efektom koji se postiže vakumom.

Tretmanom dozirano skidamo mrtvi sloj kože bez oštećenja, time stimulišemo deobu ćelija i omogućavamo lak prolaz aktivnih sastojaka koje nanosimo u tretmanu.

Vakum drenira i čisti međućelijske prostore, smanjuje otoke, stimuliše cirkulaciju i pruža lifting efekat.

Individualno se dozira intezitet i broj tretmana.

Preporučuje se za sve tipove kože naročito oštećene sunčanjem,  kod hiperpigmentacija, ožiljaka , ožiljaka od akni i proširenih pora. Ponavljanim tretmanom  smanjuje se  pojava manjih bora oko očiju, usta i vrata. Podstiče se mikrocirkulacija, omogućava ishranu i regeneracija kože. Vraća se svež i blistav ten.

Može se raditi samostalno ili sklopu paketa- tretmana za negu kože.

 

ULTRAZVUK LICA


Šta je tretman ultrazvukom u estetici?

To je tretman koji koristi mehanički talas koji omogućava da se aktivni koncentrati  unesu u dublje slojeve kože. Odgovarujućim masažnim pokretima pojačavamo efikasnost drenaže i postižemo lifiting efekat.

Ultrazvuk ima mehanički , biohemijski i blag termički efekat na kožu. 

Kada se koristi ultrazvuk?

Estetska upotreba ultrazvuka je efikasna u tretmanima protiv bora, gubitka elastičnosti, akni, kuperoze, otoka i ožiljaka. Stručnost  je važna  pri izboru doze prema izabranoj regiji i  odgovarajućeg preparata za  postizanje maksimalanog rezultata tretmana.

 

LASER

Tretman na bazi biostimulativne svetlosti. Primenjuje se u tretmanima ožiljaka, akni i otoka.

ultrazvuk lica
nega lica

PODVALJAK

 

LIPOLIZA

Koristi se za smanjenje masnih naslaga u regiji podvaljka. Mezoterapijom se direktno unosi efektan koktel koji oslobađa mast iz ćelija i pomaže njihovo sagorevanje. Ujedno koktel  može imati faktore rasta koji  ubrzavaju proces regeneracije tkiva. Potrebno je uraditi 1 do 2 tretmana. Odličan rezultat se postiže u kombinaciji sa ultrazvukom.

TRETMAN ULTRAZVUKOM

Može se koristi u tretmanima zatezanja kože ili lipolize i preoblikovanja zavisno od tehnike , broja ponavljanja i ampula koncentrata, koji se koriste. Preporučuje se serija od deset tretmana.

DEKOLTE

Nega kože dekoltea je važna, jer je najviše izložena Suncu ali i pogledima. Neguje se posebnim tretmanima kao i lice. Koristi se  mezoterapija, hijaluron, dermapen sa ampulama i medicinska, vrhunska kozmetika. Radi se  duboka biorevitalizacija, hidratacija, zatezanje kože  i uklanjanje bora. Koriste se kokteli koji sadrže faktore rasra, vitamine, aminokiseline, hijaluron, peptide i preparate za zatezanje kože. ​

HEMIJSKI PILINZI

Hemijski pilinzi se koriste kao medicinski tretmani za različita stanja kože i kao kozmetički tretmani za očuvanje zdravlja,  balansa i lepote kože. Mogu se uspešno tretirati sledeća stanja kože:

-masna koža , komedoni, akne

-koža oštećena intenzivnim sunčanjem, hiperpigmentacije (hormonske,staračke pege),  melazma -ožiljci, ožiljci od akni, gruba koža , neujednačena tekstura i boja kože -fine linije i bore Savetuje se priprema kože pre serije hemijskih pilinga. Pripremni tretmani zavise od tipa kože. Omogoćuvaju da piling deluje uniformno, jednako prodire u kožu. Podstiče bolju regeneraciju i duže održavanje rezultata. Postoji više vrsta pilinga i svakom klijentu se individualno pristupa i kombinuju se  tretmani. Postoje površinski , srednje dubine i duboki pilinzi. Hemijski pilinzi se biraju zavisno od sastava, koncentracije, pH vrednosti. Nanosi se jedan ili više slojeva preparata. Efekat se pojačava tokom serije od 4 do 6 tretmana.

Savremena tehnologija nam je omogućila novu generacija hemiskih pilinga. Bez propratnog perutanja i ljušćenja kože. Mogu se raditi i za vreme leta i imaju  srednje duboko dejstvo.

Efekti:

– lepša  tekstura, ujednačena boja

-koža je glatka, sjajna, osvežena i jedra

-sužene i čiste pore

-podmlađivanje, smanjenje bora, stimulacija produkcije kolagena i elastina

-posle tretmana bolja apsorcija i  efekat preparata koji se koriste u nezi

Preporučuju se u regulaciji pH kože što je čini i otpornijom.

Veći neestetizmi u vidu izraženih ožiljaka, hiperpigmentacija , neujednačenosti teksture i boje se tretiraju dubljim pilinzima i dermapenom sa posebnim koktelima i preparatima sa faktorima rasta.

nega lica
Call Now Button