Zdravlje je najveća snaga.

INJEKCIJE ZA KOLENO

Kod artroze, najčešćeg oboljenja zglobova, sa godinama dolazi do smanjenog stvaranja hijaluronske kiseline, oštećenja i istanjenja hrskavice, zadebljenja koštane strukture u nivou zgloba, suženja zglobnog prostora, te pojave bola i otežanog kretanja. U zglobovima sa oštećenom hrskavicom pokret može proizvesti neprijatan zvuk ili krepitacije. Artroza kolena se naziva gonartroza. Tegobe se najčešće javljaju posle četrdesete godine života, hronične su i progresivne. Lečenje se sprovodi fizikalnom terapijom, kineziterapijom, antireumaticima, mezoterapijom bola i intraartikularnom injekcijom. Intraartikularna znači injekcija u zglob.
Intraartikularne injekcije imaju najbolji efekat kada počnu da se primenjuju u ranijim stadijumima kod umerene i srednje artroze.

PRP KOLENA

PRP je savršeno prirodan tretman. Radi se preparatom dobijenim od sopstvene krvi. Stekao je popularnost kada su ga koristili poznati sportisti.

Kome se savetuje da uradi prp tretman

To je preventivni tretman za bioregeneraciju i usporavanje promena starenja zgloba u zreloj dobi kod degenerativnog procesa, gonartroze. Najbolji efekat postiže  kod degenerativnog procesa  u umereno i srednje razvijenom stadijumu.

Koristi se za lečenje kod  sportskih povreda  za ubrzano zaceljivanje. 

Posle operativniog lečenja kolena značajno ubrzava oporavak zgloba. 

KOJE SU PREDNOSTI PRP-a

Smatramo da je PRP najkvalitetniji preparat. Preparat se dobija od sopstvene krvi i sadrži  faktore rasta,  nema mogućnosti za alergijske reakcije. Može se ponavljati jer je u pitanju bioregeneracija. Nema kontraindikacije za primenu kod zdravih osoba.

KOJI se EFEKat postiže

Efekat je prirodno podstaknuta ubrzana regeneracija. Može se regenerisati odnosno sačuvati hrskavica koja nije potpuno propala. Zato se savetuje primena u ranijim stadijumima gonartroze da bi očuvali zglob.

SAVET PRE PROCEDURE

Ne uzimati lekove protiv bolova i antireumatike. Popiti par čaša vode u toku sat vremena pre vađenja krvi. 

KAKO SE DOBIJA PREPARAT KRVI

Preparat se dobija uzimanjem krvi  u specijalne vakutanere u kojima se centrifugiranjem razdvaja plazma sa trombocitima od ostalih ćelija krvi. Crvene i bele ćelije krvi talože se na dnu tokom centrifugiranja i ne koriste se. Kvalitetan preparat koji koristimo za tretman čine samo plazma sa trombocitima. Vakutaneri sadrže separatorni gel koji pomaže idealnu separaciju trombocita od drugih ćelija.

KAKO SE RADI PROCEDURA

Lekar pregleda i odredi mesto injektovanja. Krv se uzima neposredno pre intervencije. Koža se očisti i dezinfikuje.  U sterilnoj proceduri preparat plazme sa trombocitima se ubrizgava u zglob.

Da li je tretman bolan

Tretman je minimalno neprijatan traje ukupno 20 min.

Savet posle tretmana

Uglavnom se pacijenti odlično osećaju i mogu da nastave sa aktivnostima, ali se savetuje relativno mirovanje 24h. Izbegavati šetnju, čučanje, napor za kolena. Ne kvasiti kožu na mestu primene 12h. 

Postoji mogućnost otoka kolena posle procedure. Ukoliko se pojavi otok savetuje se mirovanje 3 dana i hladni oblog. Otok spontano nestaje. 

Mehanizam dejstva

Po ubrizgavanju plazme, trombociti oslobođaju faktore rasta  i stumulišu regeneraciju, stvaranje novih ćelija hrskavice i kvalitetne sinovijalne tečnosti, što popravlja kvalitet pokreta i smanjuje bol. 

Koliko tretmana se preporučuje

Zavisno od stanja zgloba preporučuje se serija tretmana. Rade se dva do  tri tretmana u seriji, sa razmacima od po mesec dana. Ponavlja se po potrebi za  šest meseci ili naredne godine.

Kakvi su rezultati tretmana

Rezltati nastupaju postepeno, jer za prirodnu produkciju novih ćelija je potrebno tri do četiri nedelje. Ceo utisak poboljšanja je postepen.

Kontraindikacije

PRP tretman se ne radi neposredno posle ili u toku virusne infekcije, ukoliko imate malaksalost, temperaturu, uzimate antibiotike, imate dermatološku promenu na koži na mestu ubrizgavanja, težu hroničnu bolest, disbalans hormona. 

CELLULAR MATRIX

Cellular matrix je kombinovani tretman, to je obogaćeni PRP-preparat sopstvene krvi sa trombocitima kome je dodata hijaluronska kiselina. Ovim tretmanom postižemo dvostruki efekat. Prvi, brži efekat nastaje dejstvom hijaluronske kiseline, potom postepeno za 3 do 4 nedelje nastaje regenerativni efekat podstaknut faktorima rasta iz preparata dobijenog iz sopstvene krvi.

Koji preparat se koristi i kako se radi tretman

Originalni Regenlab vakutaner je specijalno napravljen za uzimanje krvi i već sadrži hijaluronsku kiselinu. U njemu je i separatorni gel za odvajanje plazme sa trombocitima od drugih delova krvi. Tretman se radi isti način kao i PRP tretman (pogledaj PRP tretman).

PRIMENA HIJALURONSKE KISELINE

Hijaluronska kiselina je sastavni deo našeg organizma. Prirodno je imamo u koži, ekstracelularnoj tečnosti i u zglobovima. U zglobovima je sastavni deo hrskavice i sinovijalne tečnosti.

Koja je uloga hijaluronske kiseline u zglobu

Njeno prisustvo daje gelastu strukturu, elastičnost i viskoznost tečnosti u zglobu.

— Omogućava  lako kretanje sinovijalne tečnosti  što je važno za lakšu i bezbolniju pokretljivost zgloba, "podmazuje" pri pokretima.

— Omogućava lakšu ishranu hrskavice

— Sprečava propadanje hrskavice

Kada se primenjuje

Kod umerenog i srednje teškog stadijuma gonartroze. Kod uznapredovalih stadijuma radi se operativno lečenje.

Koristi se posle povreda i operacija kolena.

Koji efekti se postižu

Elimiše se bol

Olakšava se kretanje

Poboljšava se kvalitet života

Posle operacije olakšava se i ubrzava oporavak 

Odlaže propadanje zgloba, čuva se zglob

Priprema za intervenciju

Ne uzimati lekove protiv bolova i antireumatike 3 dana pre intervencije. 

Kako se izvodi intervencija

Određuje se mesto aplikacije i  dezinfikuje koža. Radi se u sterilnoj proceduri. Ubrizgavanje je minimalno neprijatno  i brzo. Cela procedura traje vremenski   do 10 minuta.

Saveti za posle intervencije

Uglavnom se pacijenti odlično osećaju i mogu da nastave sa aktivnostima ali se savetuje relativno mirovanje 24h. Izbegavati šetnju, čučanje, napor za kolena. Ne kvasiti kožu na mestu injektovanja 12h.  

Koliko tretmana se preporučuje

Preporučuje se jedan ili dva tretmana sa pauzom. Primenjuju se novi preparati koji sadrže veće koncentracije hijaluronske kiseline.

Kontraindikacije

Tretman hijauronskom kiselinom se ne radi neposredno posle ili u toku virusne infekcije, ukoliko imate malaksalost, temperaturu, uzimate antibiotike, imate dermatološku promenu na koži na mestu ubrizgavanja, težu hroničnu bolest, disbalans hormona. 

Slide

PROMO PAKET

Koriste se prirodni preparati čiji je osnovni sastojak kolagen sa minimalnim biljnim dodatnim supstancama koje optimizuju efekat.

MEZOTERAPIJA BOLA

3.000 din.
POGLEDAJTE NAŠE OSTALE AKCIJE
Scroll Down
Bottom Reached