Svako telo je drugačije. Stoga svaka rehabilitacija mora biti drugačija

Ručna masaža

Ručna masaža je sigurno najstariji i omiljen modalitet terapije. Radimo manuelnu masažu i manuelnu manipulaciju. Najčešće radimo terapeutsku, relaks masažu, limfnu drenažu i sportsku masažu. Efekti masaže deluju na telesnom, psihičkom i energetskom nivou. Efekti na telesnom nivou su drenažni, biohemijski, metabolički, efekti na unutrašnje organe i nervni sistem kao i refleksološki na udaljene zone.

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža se koristi najviše kao parcijalna masaža u lečenju spazma, povišenog tonusa,bolova u mišićima, posle povreda ili različitih stanja. Deluje snažno na organizam dirktno mehanički na tkivo i preko receptora na refleksne zone i organe. Pojačava se cirkulacija i ubrzava metabolizam. Omogućava bržu eliminaciju otoka i odnošenje štetnih produkata metabolizma zaostalih u tkivu sa kompromitovanom cirkulacijom.

Sportska masaža

Sportska masaža se primenjuje radi brzog oporavka sportista i podizanja sposobnosti organizma. Smanjuje se tonus,zamor mišića ,povećava se fizička spremnost organizma i otpornost na povrede. Efekti su ubrzanje cirkulacije, smanjenje otoka, brže se odnose štetni produkti metabolizma.

Antistres masaža

Izvodi se u sklopu antistres tretmana ili zasebno. Obuhvata masažne hvatove u cilju eliminacije fizičkog i psihičkog efekta stresa na organizam. Dovodi do opuštanja, fizičkog obnavljanja i psihičke relaksacije. Povećava sposobnost koncentracije za intelektuani rad. Deluje istovremeno na fizički i psihički aspekt.
Po želji i potrebi koriste se aromaterapijska ulja.

Limfna drenaža

Limfna drenaža je terapijska tehnika. Limfnom drenažom se najbolje ubrzava limfna cirkulacija i elimiše otok iz tkiva. Tehniku masaže čine specifični hvatovi i blagi pokreti bez pritiska, koji podsećaju na talase. Tehnika je bezbolna i bezopasna. Upravo takvi pokreti imaju najjače dejstvo na limfne sudove i eliminaciju vode. Sa vodom se eliminišu i produkti metabolizma nakupljenih u međućelijskom prostoru. Čini sredinu oko ćelija čistijom, omogućava brže oporavjanje. Tehniku je osmislio dr Emil Vodder.
Indikacije su limfostatički otoci, sportske povrede, stanja posle trauma i operacija, M Sudeck u I stadijumu, reumatizam praćen otokom, u nezi tela i anticelulit tretmanima.

RELAKS MASAŽA

Relaks masaža se često koristi radi nege i povećanja psihofizičke sposobnosti organizma. Smanajuje napetost mišića,zamor,deluje opuštajuće, sedativno a ujedno podsticajno na cirkulacijiu i metabolizam i pospešuje oporavak organizma.
Tretman za kompletan oporavak tela.

Refleksologija i akupresura

REFLEKSOLOGIJA je masaža stopala sa udaljenim efektom i dejstvom na refleksne zone ili organe. Tačno određene tačke na stopalima su povezane sa organima. Primenjujemo je kada postoje jaki bolovi u zoni koju želimo da tretiramo, kada ne može se radi direktna masaža bolne zone ili želimo da pojačamo efekat masaže na organizam. Tehnika je nastala početkom XX veka proučavanjem Williama H Fitzgeralda.
AKUPRESURA je zasnovana na dalekoistočnom shvatanju čovekovog bića i stanja zdravlja. Stanje zdravlja je u vezi sa slobodnim protokom čovekove energije koja po tracionalanoj medicini prolazi kroz energetske kanale. Čovek je zdrav kada mu je protok energije kroz energetske kanale potpuno slobodan. Akupresura prepoznaje akupunkturne tačke koje se nalaze na energetskim kanalima, koje u slučaju bolesti reaguju izmenjeno, često u smislu pojave bola. Tretman se zasniva na oslobađanju protoka energije kroz blokirane kanale pritiskom a nekad i masažom akupunkturnih tačaka. Na taj način pospešuje se oporavak i izlečenje. Može da se kombinuje sa drugim tehnikama u fizikalnoj medicini.

Slide

PROMO PAKET

Relaks masaža se često koristi radi nege i povećanja psihofizičke sposobnosti organizma.

RELAX LEĐA

1.000 din.
POGLEDAJTE NAŠE OSTALE AKCIJE
Scroll Down
Bottom Reached