Vodite računa o svom telu. To je jedino mesto u kome morate da živite.

ELEKTROTERAPIJA

Pri elektroterapiji koristimo vrhunski aparat opremeljen sa više desetina modaliteta različitih oblika struja. One se primenjuju u fizikalnoj terapiji zavisno od dejstva na organizam za smanjenje bola, trnjenja, otoka, poboljšanje cirkulacije, metabolizma, podsticanje regeneracije, unošenje leka, izazivanje kontrakcije-jačanje mišića. Pri primeni najčešće stvaraju utisak prijatnosti i blagog peckanja.

ULTRAZVUK

Ultrazvuk je mehanički talas. Izuzetno je prijatna i često omiljena terapija pacijenata. Dejstvo ultrazvuka je na organizam višestruko mehaničko, toplotno, hemijsko i neurorefleksno. Terapijske doze deluju protiv bola, ubrzava se cirkulacija, razgrađuju se vlakna koja stvaraju fibroz-zadebljanja u tkivu, smanjuju otok, deluju protiv upale, smanjuju napetost mišića i koristimo ga u fizikalnoj terapiji.

LASER

Laser spada u svetlosnu terapiju. Terapija laserom je neinvazivna, blagotvorna terapija koja se ne oseća, ali stvara osećaj prijatnosti i olakšanja. Efekti se postižu fotohemijskim i fotobiološkim efektima na ćelije tkiva. Biostimulativni efekti su ubrzanje metabolizma i sinteze kolagena, povećano oslobađanje faktora rasta i stvaranje novih mikrokapilara. Podsticajno deluje na imunitet, povećava aktivnost leukocita i veliki broj drugih merljivih pozitivnih efekata. Terapija koja ima mnogo prednosti i najmanje kontraindikacija. Na primer može se sprovoditi na ekstremitetima na kojima su proširene ili upaljene vene gde se druge terapije ne mogu koristiti.
Fizikalna terapija laserom koristi se u najširem opsegu indikacija. Najčešće se koristi kod trauma, sportskih povreda, kod otoka i bolova različitog uzroka, zapaljenskog i degenerativnog reumatizma. Lečenja u raznim oblastima medicine dermatologji ORL (sinusitis, laringitis) u oftalmologiji, ginekologiji, stomatologiji…

MAGNETOTERAPIJA

Kada primenjujemo terapiju magnetnim poljem?

Mehinazima dejstva magnetnog polja poznat je na molekularnom i ćelijskom nivou, organima, imunom sistemu i celom organizmu. Magnetna terapija može ubrzati oporavak kod bolnih stanja uzrokovanih promenama na kičmenom stubu, kod upale nerava, mišića, kostiju.
Primenjuje se kod povreda i degenerativnih procesa jer smanjuje otok i bol, ubrzava regeneraciju i zaceljivanje. Koristi se kod sportskih povreda i posle operativnog lečenja trauma. Ubrzava metabolizam i detoksifikaciju. Koristi se kao fizikalna terapija kod osteoporoze. Dozvoljena je primena kod prisustva metalnih implanta . Za vreme terapije ne osećaju se senzacije.

Kod magnetoterapije koristimo moderan, efikasan i jak aparat sa pulsnim magnetnim poljem. Koristeći nisku frekvencu magnetnog polja obezbeđujemo pozitivan regenerativni efekat na organizam sa podsticanjem imunog odgovora. Inovativno 3D polje naizmenično pulsira u segmentima aplikatora. Opseg različitih modulacija frekvenci daje različite terapeutske efekte.
Kombinovana istovremena terapija visokopolarizovanom svetlošću i magnetnim pulsnim poljem. Sinergističko dejstvo dve istovremene terapije pojačava terapeutski efekat. Dejstvo je protiv bola, smiruje upalne procese, podstiče regeneraciju i zaceljivanje.

Play Video

KINEZITERAPIJA

Kineziterapija se bazira na nauci o pokretu, biomehanici, anatomiji, fiziologiji. Sastavni je deo rehabilitacionog tretmana. Stručan fizioterapeut može značajano poboljšati obim i koordinaciju pokreta, unaprediti balans tela. Može vratiti i unaprediti izdržljivost, elastičnost, snagu mišića, mišićnu masu i koordinaciju pokreta. Korigovati deformitete kičmenog stuba i stopala. Pomaže u bržem oporavku posle bolesti i operacija.

Vežbe za bebe

Program kineziterapije beba je organizovan kao individualni rad posebno edukovanog terapeuta sa roditeljima i bebom. On obuhvata edukaciju roditelja, vežbe i česte kontrole postignutih rezultata, radi dalje korekcije programa terapije.

Lečenje deformiteta kod dece i odraslih

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje da deca školskog uzrasta budu fizički aktivna više od sat vremena svakodnevno. To često u praksi nije slučaj. Deca kao i odrasli vode sedeći način života. Iz tih razloga na pregledu fizijatra često se ustanovi postojanje deformiteta. Oni mogu biti nasledni i stečeni.
Nakon pregleda fizijatra izrađuje se plan lečenja koji obuhvata kineziterapijski program korekcije posture, jačanja mišića i manuelne tehnike za postizanje maksimalnog rezultata. Potrebu za kineziterapijom imaju sve osobe sa deformitetima bilo da su deca ili odrasli. Najbolji rezultati kod dece se postižu u fazi brzog rasta kada deformiteti najčešće i nastaju u uzrastu od 11 do 15 godina. U tom periodu je izuzetno važno uraditi korekciju, jer se krivine fiksiraju sa prestankom rasta.
Najčešći deformitet je poremećaj posture, loše držanje. Poremećaj držanja nastaje usled slabosti mišića i dugotrajnog sedenja. Javlja se u svim uzrastima kod školske dece i odraslih.
Najčešće lečimo skolioze ,kifoze, lordoze, deformitete stopala i kolena. Isključivo radimo individualne terapije. Dobre rezultate postižemo sa manuelnim tehnikama u kombinaciji sa kineziterapijom.
Postignute rezultate potrebno je održavati izborom odgovarajućeg sporta i načina vežbanja.

KINEZITEJPING

Kinezitejping je autorizovani metod postavljanja specijalnih terapeutskih traka u cilju postizanja terapijskih efekata.

KOJI SE EFEKTI POSTIŽU KINEZITEJPINGOM?
— Smanjenje otoka
— Stabilizacija zglobova
— Korekcija položaja tela
— Normalizacija tonusa mišića, jačanjem slabih ili inhibiranjem napetih mišića
— Rasterećenje povređenog ili bolnog segmenta
pri pokretima ili vežbama

KOD KOJIH STANJA KORISTIMO KINEZITEJPING?
— Povreda
— Upala tetiva
— Deformiteta stopala, kičmenog stuba, kolena
— Degenerativnih stanja
— Reumatskih stanja/ smrznuto rame, teniski i golferski lakat
— U cilju prevencije i tretmana povreda kod sportista

Slide

PROMO PAKET

Terapeutska masaža se koristi u lečenju spazma, povišenog tonusa, bolova u mišićima, posle povreda ili različitih stanja.

TERAPEUTSKA MASAŽA

1.500 din.
POGLEDAJTE NAŠE OSTALE AKCIJE
Scroll Down
Bottom Reached