Žene sa svojim sigurnim instinktima su shvatile da je moja namera da ih učinim ne samo lepše već i srećnije

Uklanjanje bora izražene mimike

Prevencija i ublažavanje bora se postiže mezoterapijom, PRP tretmanom, hijaluronskim filerima. Ukoliko su bore već nastale i postoji izražena mimika najefikasniji metod za uklanjanje bora je primena Botulinum toksina.
Koristi se registrovan preparat firme Allergan koji sadrži terapijsku, malu koncentraciju toksina. Preparat je siguran, pripremljen po najvišem standardu, prečišćen i precizno se dozira u standardizovanim jedinicama. Prirodan je, toksin stvaraju bakterije. Metod je počeo kao primena Botulinum toksina u lečenju neuroloških stanja. U estetskoj medicini primenjuje se u maloj količini i preciznoj dozi. Mehanizam dejstva je u privremenom sprečavanju prenosa impulsa sa nerva na mišić, privremeno sprečava voljnu koncentakciju mišića, u estetici mrštenje.
U estetskoj medicini veoma je popularan, široko primenjen i bezbedan. Primena je dozvoljena od 2002 godine. Grane medicine u kojima se koristi su neurologija, fizikalna medicina, dermatologija i oftalmologija.
Efikasan je tretman za izražene bore i prevenciju produbljivanja bora u gornjoj trećini lica, čela i oko oćiju i nehirurško podizanje gornjeg kapka.

Botox Dr Ljubinkovic

NAJČEŠĆA PITANJA

Koje korekcije se preporučuju?

Najčešće se uklanjaju bore između obrva — lavlje bore, oko očiju — smejalice i horozontalne bore na čelu i na nosu. Mogu se podizati  obrve i gornji kapka za 2 mm. Može se ulepšati luk obrve.
Kod postojanja opuštenone kože vrata radi se podmlađivanje vrata Nefretiti lift- uklanjanje bora i nabora kože na vratu.
Moguće je preoblikovanje beade ,spuštanje podignute brade. Korekcija mimike koja stvara spuštene uglova usana. Korekcija četvrtastog izgleda donje vilice kod žena da bi izgledale nežnije i ženstvenije. Spuštanje gornje usne da se ne bi videle desni tokom smejanja i govora.
Lečenje prekomernog znojenja.

Koje korekcije bora se ne preporučuju?

Ne tretiraju se bore donje polovine lica, nazolabijalne, marionetske bore, bore na obrazima. Ovaj deo lica se efikasno tretira hijaluronskim filerima.

Da li Vam je potreban tretman?

Tretman bora između obrva preporučuje se kod imtenzivne mimike za prevenciju produbljivanja bora. Ukoliko su bore stalno vidjive ili ne možete voljno da opustite mišiće koji prave bore. Kada bore postaju vidljivije, produbljuju se. Kada se bore vide i u opuštenom stanju lica bez mimike.
Tretman bora oko očiju se radi kada bore počinju da se pojavljuju, kada ne želimo da se prodube ili produže ka obrazu. Tretman bora na čelu se radi kada imate intenzivnu mimiku i ne želite da se bore produbljuju.
Veoma lepo izgleda podizanje obrva, ulepšavanje luka obrva i podizanje gornjeg kapka tretmanom. Može u početnoj fazi zameniti hiruršku korekciju.

U kojim godinama se rade tretmani?

Uglavnom se rade od tridestim i zrelim godinama i koriste za očuvanje lepote i izraza lica. Od 25 godine mogu se raditi samo ukoliko je veoma izražena mimika i već su nastale bore na primer između obrva.

DA LI JE TRETMAN BezbedAN?

Koristimo registrovan preparat. Tehnika injektovanja je usavršena i može se precizno predvideti kako ćete izgledati. Tretman podržava prirodan, mladalčki izgled. Konsultacija sa lekarom i savetovanje o mogućnostima korekcije i očekivanim rezultatima obezbeđuje da postignemo željeni rezultat.
U tretmanu se koriste male, bezbedne količine preparata.

Saveti pre tretmana

Ne koristiti analgetike i antireumatike 3 dana pre tretmana. C vitamin ne uzimati tog dana. Ne konzumirati ciregete i alkohol pre i posle tretmana. Ne raditi za vreme ciklusa.

Kako radimo tretman?

Lekar pregleda lice u miru i analizira mimiku tokom govora, smejanja, aktivne mimike. Precizno planira i dogovora se o tretmanu. Čišćenje kože dezinfekcija. Kod veće osetljivosti na bol pre tretmana se koristi anestetik krem. Kod manje osetljivosti dovoljno je hlađenje kože pre ubrizgavanja, za smanjenje osetljivsti.
Trajanje tretmana oko desetak minuta.

Kako izgleda lice posle tretmana?

Na mestu injektovanja se može videti blago crvenilo kod osetljive kože. Crvenilo odmah mestaje ili za 30 minuta. Efekat tretmana nastaje postepeno, ne vidi se odmah.
Savet za negu posle tretmana su:
— Ne menjati nadmorsku visinu, putovanje avionom se ne preporučuje 24h.
— Ne ležati 4h nakon tretmana.
— Ne šminkati se u tom regionu 24h.
— Ne trljati, ne masirati mesto injektovanja 24h. Umivanje i brisanje lica može biti samo kao nežno tapkanje.
— Nakon 24 koristite kremu i šminku uobičajeno.
— Ne savetuje se sauna, sport dva dana.
— Ne savetuje se sunčanje, solarijum, kozmetički tretmani dve nedelje.

Kada se vidi efekat?

Efekat nastaje postupno, polako. Neko već primećuje efekat posle jednog dana, češće nakon tri dana. Efekat se pojačava u narednim danima, dosta je vidljiv sedmog dana. Pun efekat je posle petnaest dana.

Kako izgleda i koliko traje efekat?

Nakon petnaest dana postiže se efekat zategnute kože i mladalački izraz bez mršetnja u tretiranom regionu. Efekat traje tri meseca. Nakon tri meseca postupno se vraća funkcija mišića do šestog meseca.

Koliko često se može ponavljati tretman?

Tretman se može ponoviti posle tri meseca ili kasnije za šest meseci.
Kod osoba koje imaju intenzivnu mimiku, mimični mišići su vrlo snažni, neki mogu biti stalno kontahovani. Ukoliko imate vrlo jaku mimiku i duboke bore između obrva, verovatno imate stalnu kontrakciju mišića koje prave bore između obrva. Tada se savetuje u početku veća učestalost tretmana, na tri meseca prve godine. Sledeće godine tretman se savetuje na šest meseci .
Kada intenzitet mimike nije snažan može se raditi prve godine na šest meseci.
Kod osoba koje redovno rade tretmane, intenzitet mimike opada i nestaju bore. Vremenom kontrakcije mimčnih mišića su blaže, po intenzitetu i izgledu su kao kod veoma mlade osobe.

Neželjeni efekti

Retko se mogu javiti glavobolja ili otok sinusa koji traju dan, dva. Moguće je da se javi samo jednom iako puno puta radite proceduru ili se nikada ne pojavi.
Izveštačen izgled , spuštene obrve, asimetrija su rezultati nestručnog rada i preterivanja. Stručan lekar zna da Vas posavetuje i uradi dobro tretman. Ako imate strah ,možete uraditi blaži tretman i eventualno dodati još preparata posle 15 dana.

Kontraindikacije

Tretman se ne radi u trudnoći i periodu dojenja, neposredno posle ili u toku virusne infekcije, ukoliko imate malaksalost, temperaturu, uzimate antibiotike, imate dermatološku promenu na koži na mestu ubrizgavanja, težu hroničnu bolest, disbalans hormona.

Slide

PROMO PAKET

Za Vaše potrebe, indiviualno prilagođeno sa 4 filera sa ukupno 4 ml hijaluronske kiseline, možete postići vidan estetski efekat i iznenađujuće prirodne i dobre rezultate ulepšavanja.

Full face

4ml / 85.000 din.
POGLEDAJTE NAŠE OSTALE AKCIJE
Scroll Down
Bottom Reached