Lepota počinje onog momenta kada odlučite da budete svoji.

Coco Chanel

ANTIAGING

Hijaluronski filer je sterilan preparat u vidu gustog gela. Sastoji se od mreže molekula biorazgradive hijaluronske kiseline neanimalnog porekla.
Hijaluronska kiselina je sastavni deo našeg organizma. Prirodno je imamo u koži gde zadržava veliku količinu vode i čini je hidriranom, gipkom, mladom.
Umreženi molekuli hijaluronske kiseline u fileru daju koži  čvrstinu, potporu, hidriranost. Fileri veće gustine licu nadoknađuju volumen.

Hidratacija usana

Tretman hidrataciije usana postiže prirodan, osvežen, neupadljiv izgled. Kvalitetnim filerima manje gustine mogu se definisati konture usana. Usne se filerom dodatno hidriraju i na taj način ostaju nežne i negovane.

Korekcija volumena

Korekcija tankih usana naglašava konturu i dodaje volumen. Prema želji klijenta naglašava se njihova senzualnost i postiže mladalački izgled.
Iskustvo i veština lekara može obezbediti prirodan izgled koji ne skreće pažnju.

Korekcija promena nastalih sa godinama

Posebnom tehnikom mogu se podići uglovi usana koji se spuštaju sa godinama . Filerom manje gustine definišu se konture usana , hidriraju, koriguju se manji useci i pušačke bore.

PROPORCIJA I  KONTURE JAGODICA    

Jagodice su veoma važan region u estetskoj medicini na koji obraćamo pažnju. 

Posmatramo jagodice kroz definisanost, oblik i proporcije lica. Lepo definisane jagodice ističu ženstven izraz lica bez obzira na godine. Po potrebi možemo ih oblikovati  kod osoba koje prirodno nemaju definisane konture- ulepšavanje "model look".

KOREKCIJE U ANTIAGINGU

Sa godinama jagodice gube oblik, konturu.

U antiagingu ih naglašavamo sa kap, dve hijaluronskog filera da bi povratili oblik lica kakav je bio u mladosti. Najlepši oblik lica koji je karakterističan za mladalački izgled je trouglast ili ovalan.  Važno je uraditi  oblikovanje jagodica u tretmanu podizanja srednje trećine lica.

Nije potrebno koristiti velike količine filera- naprotiv  odabrati pravilan način aplikacije na tačno određenim anatomskim tačkama i sa manjom količinom filera vešto postići prirodan, negovan izgled i dobru proporciju lica.

VOLUMEN OBRAZA ZA ULEPŠAVANJE

Volumen obraza  se radi kod mladih ososba koje prirodno nemaju dovoljno masnog tkiva u licu. Koriste se hijaluronski fileri koji se aplikuju na različite načine zavisno od proporcije lica i količine masti koju želimo da nadoknadimo. Najčešće se ujedno radi i podizanje srednje trećine lica.

NADOKNADA VOLUMENA U ANTIAGINGU

Naučna istraživanja su pokazala da se sa godinama gubi mast  u licu na tačno određenim zonama.

Nadoknada se radi novim tenikama koje daju odličan rezultat podizanja srednje trećine lica bez izobličavanja. Posle tretmana čete izgledati kao Vi pre par godina.

OBLIK  BRADE I DONJE VILICE  

Veoma popularan tretman poslednjih godina je oblikovanje brade i iscrtavanje konture donje vilice.

Oblikovanje brade je podjednako važno i efektno kao i oblikovanje jagodica. Brada se može oblikovati i promeniti njen oblik, veličina i proporcija.

Karakteristike ženskog pola su uža brada, ovalnog oblika.

Kod muškog pola naglašava se četvrtast oblik i širina brade, naglašavaju se uglovi  donje vilice i postiže izrazito muževan oblik lica.

Kod osoba sa uvučenom bradom preoblikuje se profil brade i  postiže  pravilan oblik profila lica.

DEFINICIJA IVICE DONJE VILICE

Iscrtavanje linije vilice postiže jasno odvajanje obraza od vrata kod osoba koje konstitucionalno imaju manje definisanu ivicu  donje vilice i umaju utisak da se obraz stapa sa vratom.  Lepo izgleda i kada se naglasi ugao donje vilice. Ceo utisak je tada da je podbradak manje izražen, koža obraza i podbradtka manje opuštena i  obraz tanji.

NAJčešća PITANJA O HIJALURONSKIM FILERIMA

Koje korekcije se mogu raditi filerom?

Hijaluronski fileri se koriste za:

— Korekciju bora nazolabijalnih, marionetskih, bora oko očiju, između obrva

— Korekciju konture usana, povećanje volumena, podizanje uglova usana
— Preoblikovanje nosa, jagodica,volumena obraza, i korekciju asimetrije lica
— Lifing lica obraza, slepoočnica — lateralnog dela gornjeg kapka
— Smanjenje udubljenja podočnjaka , korekcija umornog izraza lica
— Ulepšavanje , oblikovanje brade i korekcija disproporcije uvučene brade
— Korekciju ugla i konture donje vilice
— Postizanje savršene proporcije i oblika lica — beautification.

Da li Vam je potreban tretman filerima?

Tretman se može uraditi ako želite promene izgleda ili niste zadovoljni oblikom, volumenom, asimetrijom ili proporcijom delova lica. Prvi tretmani se mogu raditi u dvadesetim godinama.

Sigurnost


Tretmane radimo u ordinaciji koja je registrovana i ima dozvole za rad u estetskoj medicini.

Preparati koje koristimo u ordinaciji su najkvalitetniji i registrovani u ALIMS—agencija za lekove i medicinska sredstva koja izdaje dozvolu za registraciju (Teosyal, Juvederm, Restylane). Preparati su prirodni i bezbedni za upotrebu. Poreklo hijaluronske kiseline u fileru je neanimalno. Fileri se koriste od 90ih godina. U svetu je do sada injektovano više desetina miliona fiera. Urađena su brojna ispitivanja i opsežne studije. Dobro su proučeni kvalitet, bezbednost i tehnike injektovanja filera. Hijaluronska kiselina se koristi i u drugim granama medicine dermatologiji, ortopediji, reumatologiji, oftalmologiji.

Efekat tretmana zavisi od iskustva lekara u izboru filera za različit kvalitet kože, metod, nivo dubine injektovanja u koži i potkožnom tkivu i tehniku ubrizgavanja. Postoje fileri različitih osobina, kvaliteta i različite tehnike sa različitim efektima, može se koristiti igla i kanila. Efekti zavise i od edukovanosti, sposobnosti, ukusa lekara kao i dobre komunikacije pri kojoj lekar razume šta tačno volite i želite.

Koji izraz lica se može promeniti tretmanom filerima?

Izraz lica koji je moguće promeniti tretmanom filerima je kod lica koje u prirodnom opuštenom stanju imaju umoran ili tužan izraz. Pri ovakvom tretmanu se rade regioni podočnjaka, obraza i podižu uglovi usana. Veoma je važno da ćete Vi i dalje posle tretmana potpuno ličiti na sebe iz mlađih dana.

Kako se ponaša filer u tkivu?

Hijaluronski filer kada se ubrizga ugrađuje se u naše tkivo. U tom regionu stimuliše proizvodnju kolagena i mikrocirkulaciju. Ima osobinu da privlači molekule vode, podstiče odličnu hidrataciju, jedrinu. Hijaluronska kiselina vezuje slobodne radikale. Naše telo proizvodi hijaluronsku kiselinu i imamo je u tkivima naročito u koži, zglobovima. Telo stvara enzim koji prirodno razgrađuje hijaluron, te se hijaluronska kiselina koja je ubrizgana prirodno metaboliše i razgrađuje posle određenog vremena.

Kada se vidi efekat i koliko dugo traje?

Rezultati su vidljivi trenutno. U toku tretmana možete pogledati i videti da li ste zadovoljni.
Efekat traje od šest meseci do dve godine u zavisnosti od osobina preparata. Hijaluronska  kiselina se prirodno razgrađuje i resorbuje.
Za prirodan izgled usana koristi se mekši filer. Intenzivna mimika usana deluje da se brže resorbuje i to se primećuje za 6 do 9 meseci od prvog ubrizgavanja.
Kod nekih osoba tek posle godinu dana. Kada se korekcija ponovi odmah sledeća je za godinu dana.
Za region jagodica i brade mogu se koristi fileri , tvrđeg viskoziteta koji se ubrizgavaju dublje. Resposrpcija je zbog toga sporija tek je za dve godine.
U regionu podočnjaka i obraza resopcija je za godinu dana.

Šta je savet pre tretmana?

Najmanje tri dana ne uzimati lekove protiv bolova i antireumatike. Tog dana ne uzimati C vitamin. Poželjno je da pre i posle tretmana ne pušite i ne konzumirate alkohol.

Kako se radi tretman hijaluronskim filerom?

Obavezan je razgovor sa pacijentom, analiza proporcija lica i savetovanje u skladu sa individualnim karakteristikama i željama. Pravi se plan i savetovetuje o izboru tretmana, preparata i načinu postazanju željenog efekta.
Na očišćenu kožu se nanosi krem anestetik koji stoji oko 30 minuta , zatim se uklanja anestetik, dezinfikuje koža i pristupa tretmanu. Filer se može ubrizgati veoma tankom iglicom ili tupom kanilom.
Trajanje aplikovanja je oko 15 min po zoni. Nakon toga ponovo se dezinfikuje i blago izmasira. Daje se savet za negu i kontrolu.

Kako se neguje lice posle tretmana?

— Izbegavajte zagrevanje, saunu, fitnes prvih dana jer podstiče stvaranje otoka.
— Ne masirajte tretiran region.
— Izbegavajte jake procedure kozmetičke i laserom prve dve nedelje.
— Izbegavajte sunčanje i solarijum dve nedelje.
— Možete da se šminkate sutradan posle tretmana.
— Ako imate otok koristite hladan oblog po uputstvu lekara.

Da li je tretman bolan?

Pre tretmana se nanosi lokalni krem anestetik koji odlično anestezira kožu. Bolna osetljivosti je individualna. Bolnost tretmana je ocenjena prema skali za Ocenu jačine bola od 1 do 10 (1 minimalna osetljivost, 10 maximalna bolna osetljivost). Najčešće bol je ocenjen 2 do 3.

Koliko filera je dovoljno za korekciju?

Zavisno od proizvođača jedan filer uglavnom sadrži 1 ml preparata hijaluronske kiseline. 1 ml je 10 kapi, ili petina supene kašike.
Potrebnu količinu preparata je potrebno individualno proceniti, jer svako je lice različito. Najčešće korišćene količine su:
— Korekcija usana 0,5 do 1ml
— Lifting obraza 1 do 2ml
— Korekcija jagodica 1 ml
— Ublažavanje podočnjaka 1 ml
— Oblikovanje brade od 1 do 3 ml
— Slepoočnice, Lateralni lifting kapka 1 do 2 ml
— Oblikovanje uglova i linija donje vilice 2 ml
— 8 point lift 4 ml

Da li će rezultat biti dobar?

Ne postoji  rizik ukoliko se koristi razumna količina kvalitetnog materijala koji se stručno aplikuje. Sa lekarom iskreno porazgovarajte šta tačno očekujete od tretmana. Dobar lekar će Vas posavetovati i reći šta može da se postigne i koji tretman je za Vas efikasan.

Da li ima neželjenih efekata?

Kratkotrajni neželjeni efekti su mogući i češće nastaju kada se radi iglom. Pri radu kanilom gotovo da ih nema, minimalan je rizik od nastanka otoka i podliva jer je kanila tupa.
Najčešči neželjeni efekat je pojava otoka i to u predelu usana ili blizini usana. Ostali region su manje skloni oticanju. Otok traje obično tri do sedam dana. Pri radu iglom može doći do pojave male modrice — podliva, crvenila i bolne osetljivosti na mestu podliva. Crvenilo se javlja kod osetljive kože i prolazi za 30 min do par sati.

Neprirodan izgled, pojava neravnine?

Količina i kvalitet filera , stručnost lekara su ključni da se ne bi pojavili neprirodni rezultati. Dobar i pravilno izabran preparat bezbedno se aplikuje sa prirodnim rezultatom. U radu sa filerima biramo ih i po različitim kvalitetima, neki su za površnu , neki za dublju aplikaciju.
Izbor odgovarajućeg filera je neophodan da bi se ravnomerno rasporedio, resorbovao, da ne bilo većeg oticanja i pojave alergijske reakcije i neželjenih efekata.Tehnike aplikacije je podjednako važna kao i stručnost i veština lekara.
Migracija filera — Izuzetno retko se može desiti. Ukoliko Vam smeta prisustvo filera moguće ga je istopiti preparatom koji sadrži enzim za razgradnju filera hijaluronidazu.

Kako se rešava problem - previše filera?

Filer se može istopiti enzimom hijaluronidaza koja se injektuje na mestu gde želimo da istopimo filer.

Kako če lice izgledati duže vremena posle tetmana?

Fileri će se resorbovati bez posledica. Lice se vraća na prvobitno stanje.

Koje su kontraindikacije za primenu hijaluronskih filera?

Tretman hijaluronskim filerima se ne radi u trudnoći i periodu dojenja, neposredno posle ili u toku virusne infekcije, ukoliko imate malaksalost, temperaturu, uzimate antibiotike, imate dermatološku promenu na koži na mestu ubrizgavanja, težu hroničnu bolest, disbalans hormona.

Slide

PROMO PAKET

Za Vaše potrebe, indiviualno prilagođeno sa 4 filera sa ukupno 4 ml hijaluronske kiseline, možete postići vidan estetski efekat i iznenađujuće prirodne i dobre rezultate ulepšavanja.

Full face

4ml / 85.000 din.
POGLEDAJTE NAŠE OSTALE AKCIJE
Scroll Down
Bottom Reached