Lepota je osećati se sigurno i prijatno u svojoj koži

Mezoterapija Dr Ljubinkovic

MEZOTERAPIJA LICA

Mezoterapija pripada tretmanima vrhunske nege koja je dostupna svima da izgledaju besprekorno. Možemo sačuvati prirodnu lepotu kože ili je unaprediti i podmladiti. Dugoročni rezultati kontinuirane nege su princip podmlađivanja i okretanje sata vremena u našu korist. Zbog toga je mezoterapija stekla veliku popularnost. To je esteteski tretman ubrizgavanja preparata sa aktivnim sastojcima, koncentratima direktno u živi sloj kože koji stimulišu stvaranje sopstvenog kolagena i elastina.
Metod je nastao u Francuskoj, kao klinička mezoterapija u lečenju u fizikalnoj medicini gde se i danas koristi.
U estetskoj medicini postoji mezoterapija lica, kosmatog dela i tela. Pored lica možete pružiti vrhunsku negu koži vrata dekoltea i šaka, radi se po istom principu kao lice. Mezoterapijska tehnika se koristi u tretmanima tela kao metod ubrizgavanja lipolitika ili anticelulit koktela Radi se lipoliza podvaljka, stomaka i kolena. U ginekologiji mezoterapija se koristi za regeneraciju sluzokože.

NAJCESCI PITANJA O MEZOTERAPIJI

Kome je namenjena mezoterapija?

Radi se u mladosti ako želite blistavost i očuvanje zategnosti kože, trtetman protiv prvih bora. Preporučuje se da što pre počnete sa mezoterapijom, jer koža progresivno stari od 25 godine svake godine nastaju postupne promene u kvalitetu kože i količini prirodno prisutne hijaluronske kiseline, kolagena i elastina .
Koristi se poboljšanje i regeneraciju stanja kože posle akni, kod ožiljaka od akni. Ovo stanje zahteva strpljenje u nezi i radi se uz druge tretmane regeneracije i ablacije (mikrodermoabrazija, dermapen, biorevitalizacija, PRP tretman, hemijski piling, ablativni laser).
U srednjoj i kasnijoj dobi mezoterapija se preporučuje kao glow tretman i bioregeneracija. Potrebna je koži izloženoj sunčanju, pušačima, koži oslabljenog tonusa i elastičnosti. Preparati koji se koriste su različiti za različita stanja kože. Za ishranu kože i hidrataciju, bioregeneraciju ili protiv hiperpigmentacije.

Koje su prednosti mezoterapije u odnosu na kozmetički tretman?

Tretman mezoterapije je efikasniji. Kada se preparati u vidu krema nanose  na površinu kože ne  mogu prodreti u  visokim koncentracijama u dublji živi sloj kože. Istraživanja pokazuju da prodire svega 3% do 5% koncentrata iz krema. Koncentrati  uneti mezoterapijom su 100% dostupni živom sloju kože, jer se ubrizgavaju.  Koža je naša zaštitna barijera. Veliki molekuli kao što je hijaluronska kiselina ostaju na površini kože i ne mogu se apsorbovati kroz kožu bez posebne tehnologije prenosa molekula.

Kako se radi mezoterapija?

Lekar detaljno pregleda kožu hidriranost, elastičnost, tonus, prisustvo hiperpigmentacija i proširenih kapilara. Pravi plan tretmana i određuje vrstu mezoterapijskog koktela u odnosu na kvalitet i potrebe kože.Koža se očisti i nanosi se anestetik krem koji stoji pola sata. Uklanja se anestetik i dezinfikuje.
Postoji više  tehnika rada.  Najčešća tehnika je  u vidu direktnog unošenja malih kapi mikroiglicama u srednji sloj kože. Površnija tehnika napagge koristi nežno nanošenje preparata i prodiranja iglice samo kroz mrtav sloj kože jedva dotičući živi sloj. Ovaj metod ne može da stvori podlive i nije bolan.
Efekat stavaranja minimalne povrede mikroiglicom je važan i poželjan jer momentalno stimuliše regeneraciju, zaceljivanje i podmlađivanje kože. Svi uneti sastojci pomažu u tom procesu. Na kraju tretmana se dezinfikuje koža i nanosi specijalna maska za smirenje kože. Trajanje tretmana je 45minuta. Pacijenti su stimulisani odličnim rezultatima i vrlo rado rade tretman.

Koji preparati se koriste za mezoterapiju?

Za injektovanje koriste se najkvalitetniji preparati registrovani u ALIMS - Agencija za lekove i medicinska sredstva. (Revitacare, Aesthetic dermal RSS). Kokteli  se individualno biraju. Za mlađu kožu preporučuju se  vitamini, aminokiseline, manje koncentracije hijaluronske kiseline.
Za stanje kože posle akni, koriste regenerativni i kokteli za zatezanje kože.
Za zreliju kožu kombinuju se sastojci  za biorevitalizaciju faktori rasta, pepetidi, mimički peptidi koji smanjuju kontrakcije mišića, veća koncentracija hijaluronske kiseline, DMAE za efekat zatezanja kože. Direktno uneta hijaluronska kiselina  postiže odmah efekat hidratacije, neutrališe slobodne radikale i stimuliše stvaranje novog kolagena i elastina. Prisustvo hijaluronske kiseline daje momentalno podmlađujući izgled, jedrinu i hidriranu kožu. Dugoročni rezultati nastaju stimulisanom regeneracijom. Mezoterapija stimuliše proizvodnju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline u koži.

Da li se tretira zona oko očiju?

Delikatna koža oko očiju može se tretirati posebnim koktelima za osveženje, smanjenje bora oko očiju, poboljšanje mikocirkulacije i indirektno smanjenje tamnih kolutova, podočnjaka. Preporučuje se 4 do 6 tretmana u seriji koji se rade jednom nedeljno. Za očuvanje rezultata radi se jedan tretman mesečno.

Da li je mezoterapija bolna?

Nije bolna, jer se koristi krem anestetik. Ocena bola prema skali za ocenjivanje bola od 1 do 10, je najčešće 2.

Koliko tretmana se preporučuje?

Tretmani su najefektniji i daju dugotrajni rezultat kada se ponavljajiu u seriji od  3-5 tretmana. Razmaci između tretmana su po 15 dana ili mesec dana zavisno od potreba kože. Serije se rade jednom ili dva puta godišnje. Najbolje je stalno raditi jedan tretman mesečno.

Da li postoje neželjeni efekti?

Upotreba kvalitetnih, registrovanih preparata iskustvo i stručan rad lekara sertifikovanog u estetskoj medicini svodi mogućnost za nastanak neželjenih efekata na minimum.
Kratkotrajni neželjeni efekti mogu biti crvenilo kože i male tačke na mestu kontakta sa iglicom. Crvenilo prolazi za 30 do 60 minuta, kod osetljive kože u toku dana. Mogućnost pojave podliva je minimalana jer površno, na nivou ubrizgavanja ne postoje veliki krvni sudovi , već samo mala kapilarna mreža i podliv se može pojaviti u vidu tačke koja prolazi za par dana.

Nega kože posle mezoterapije

Nakon mezoterapije u toku tog dana se ne umivati i ne šminkati. Sutradan možete sprovesti rutinsku negu, stavljanje kreme i šminkanje. Kožu u narednim danima dobro zaštiti od sunčanja i zagrevanja i ne koristiti solarijum ne ići na kozmetičke tretmane petnaest dana. Dva dana izbegavati saunu i sport.

Kontraindikacije

Mezoterapija se ne radi u trudnoći i periodu dojenja, neposredno posle ili u toku virusne infekcije, ukoliko imate malaksalost, temperaturu, uzimate antibiotike, imate dermatološku promenu na koži na mestu ubrizgavanja, težu hroničnu bolest, disbalans hormona, autoimune bolesti.

Slide

PROMO PAKET

Za Vaše potrebe, indiviualno prilagođeno sa 4 filera sa ukupno 4 ml hijaluronske kiseline, možete postići vidan estetski efekat i iznenađujuće prirodne i dobre rezultate ulepšavanja.

Full face

4ml / 85.000 din.
POGLEDAJTE NAŠE OSTALE AKCIJE
Scroll Down
Bottom Reached